Jura

Sådan klager du over din parkeringsbøde på en privat parkeringsplads

En parkeringsbøde kan ødelægge det gode humør, og i særdeleshed hvis man har parkeret i god tro. Man kan jo klage over sin parkeringsbøde, men hvad skal man lige skrive? Og hvilke regler skal ejeren af en privat parkeringsplads egentlig følge?

I dette indlæg kommer jeg med konkrete råd til, hvordan du skal klage over din parkeringsafgift. Hertil forklare jeg, hvilke regler ejerne af private parkeringsområder skal følge.

Read More »Sådan klager du over din parkeringsbøde på en privat parkeringsplads

Sådan får du annulleret en parkeringsbøde

Der findes næsten ikke noget mere irriterende end en parkeringsbøde og slet ikke, hvis man troede at parkeringen var lovlig. Du har dog en god chance for at få parkeringsbøden annulleret, hvis parkeringspladsen tilhører en butik.

I dagens indlæg giver jeg dig et godt råd til, hvordan du kan få en parkeringsbøde annulleret. Et råd jeg selv har fulgt og fået en retmæssig parkeringsbøde annulleret, da jeg ikke mente den var retfærdig.

Read More »Sådan får du annulleret en parkeringsbøde

Hvilket materiale er nødvendig for at kommunen kan godkende nye vejudlæg for private fællesveje?

Jeg har efterhånden godkendt en del vejudlæg for private fællesveje ifm. udmatrikuleringer af grundstykker. I nogle tilfælde opstår der forvirring om, hvilket materiale der egentlig er nødvendigt for at kommunen kan godkende vejudlægget.

I dette indlæg belyser jeg derfor, hvilket materiale kommunen har behov for, når vejudlæg for nye private fællesveje skal godkendes.

Read More »Hvilket materiale er nødvendig for at kommunen kan godkende nye vejudlæg for private fællesveje?

Må man parkere ved siden af en spærrelinje?

Hvordan er parkeringsreglerne egentlig når man parkerer ved siden af en spærrelinje? Må man parkere der? Og er det ikke ligemeget hvis man holder 10 meter væk fra et kryds?

Jeg ser mange trafikanter som parkerer deres bil ved siden af en spærrelinje til trods for, at det i mange tilfælde faktisk er ulovligt. Dette gør sig specielt gældende i vejkryds, hvor nogle trafikanter kun er bevidste om den såkaldte 10 meters regel.

I dette indlæg dykker jeg ned i den knap så kendte paragraf, som er gældende når man parkerer sit køretøj ved siden af en spærrelinje.

Read More »Må man parkere ved siden af en spærrelinje?

Skal kommunen og politiet godkende vejanlæg på en privat matrikel?

Bedst som man er i gang med planlægningen af et nyt parkeringsanlæg på sin private matrikel, blander kommunen samt politiet sig pludselig i projektet og stiller en række trafiktekniske krav – kan det mon virkelig være lovligt? Og hvorfor blander de to instanser sig overhovedet?

I dette indlæg dykker jeg ned i, hvorfor kommunen og politiet har en aktie i vejanlæg på private matrikler samt, hvilken lovhjemmel der anvendes.

Read More »Skal kommunen og politiet godkende vejanlæg på en privat matrikel?