Større parkeringsbåse på vej

Personbilerne er i de seneste mange år blevet bredere. Dette på trods af, at mange parkeringsbåse ikke har set en lignende forøgelse i størrelsen. Heldigvis er der taget højde for dette i de nye vejledninger for parkeringsanlæg.

I den nye revision af Anlæg for parkering og standsning i byer er den anbefalede dimension for en parkeringsbåse nu uden kantlinjen. Tidligere kunne en parkeringsbås anlægges med en bredde på 2,5 meter, inklusiv kantlinjen på 5 centimeter. Med de nye regler får bilisten således 10 centimeter mere at gøre godt med, når man skal kører til- eller fra båsen.

Eksempel på nye dimensioner(Anlæg for standsning og parkering i byer, Vejdirektoratet 2023)

Jeg synes det er en rigtig god idé, at der nu tages hånd om den nye bilpakke, som i mange tilfælde består af større og dermed bredere køretøjer.

Andre spændende indlæg