Danmarks ældste færdselstavle?

De fleste tænker nok at færdselstavler er en forholdsvis nymoderne opfindelse, som kom til i forbindelse med udbredelsen af motorkøretøjerne. I Odense findes der i krydset Horsetorvet og Munkemøllestrædeen en færdselstavle, som henvender sig til ryttere og hestevogne.

Som følge af de ringe oversigtsforhold i krydset er der på bygningen placeret et skilt, hvorpå der står “Skridt om Hjørnet”. Der henvises til, at man hverken må trave eller galopere rundt om hjørnet, og regulerer således ryttere og hestevognes hastighed. Et sjovt levn fra gamle dage, hvor færdselstavler også var nødvendige.

Som man kan se på billederne har færdselstavlerne altså eksisteret før motorkøretøjerne kom til, hvilket er meget interessant. Hvis du har kendskab til andre gamle færdselstavler må du meget gerne sende mig en e-mail.