Hvorfor skifter fodgængersignalet til rødt når man stadig er på vej over?

Føler du dig presset til at skynde dig over fodgængerfeltet, når dette skifter til rødt og du stadig er midt ude på veje? Er der mon tid nok til at komme sikkert over på den anden side?

Jeg har været i dialog med rigtig mange borgere som undre sig over, hvorfor de aldrig kan nå over fodgængerfeltet i grøntiden, hvilket gør dem ganske utrygge. Årsagen skal findes i måden som fodgængersignal er dimensioneret.

Der er tid nok

Fodgængersignalet skal af gode grunde været rømmet for fodgængere før, at der gives grønt i den modsatte retning. Såfremt du lige er trådt ud i fodgængerfeltet og dette skifter til rødt skal efterfølgende skal du ikke bekymre dig, da du snildt kan nå over i på den anden side i rømningstiden eller over til en helle. Ligeledes kan langsomtgående også opleve, at de sjældent kan nå over på den anden side før fodgængersignalet skifter til rødt, men der er altså tid nok.

Odense Kommune har udarbejdet en rigtig god video som giver en rigtig god forklaring på måden som fodgængerfelterne er timet på – du kan se videoen ved at klikke her.

Afrunding

Træder du ud i fodgængerfeltet og signalet umiddelbart efter skifter til rødt skal du ikke bekymre dig, da der er indpasset nok tid i fodgængersignalet til, at du sikkert kan nå over på den anden side eller til en helle.

Andre spændende indlæg

Må man parkere ved siden af en spærrelinje?

Hvordan er parkeringsreglerne egentlig når man parkerer ved siden af en spærrelinje? Må man parkere der? Og er det ikke ligemeget hvis man holder 10 meter væk fra et kryds?

Jeg ser mange trafikanter som parkerer deres bil ved siden af en spærrelinje til trods for, at det i mange tilfælde faktisk er ulovligt. Dette gør sig specielt gældende i vejkryds, hvor nogle trafikanter kun er bevidste om den såkaldte 10 meters regel.

I dette indlæg dykker jeg ned i den knap så kendte paragraf, som er gældende når man parkerer sit køretøj ved siden af en spærrelinje.

Læse mere

En mulig årsag til rødkørsel?

Signalregulerede kryds er en ganske smart idé – man skal stoppe for rødt og køre når der er grønt. Desværre sker det at nogle trafikanter af uransagelige årsager kører over for rødt og derved forårsager et uheld.

I dette blogindlæg præsenterer jeg en tanke omkring det perifere syn, og hvorfor det kan forårsage at nogle trafikanter ubevidst foretager en rødkørsel.

Læs mere

Henstiller vejchikaner til uhensigtsmæssig trafikantadfærd?

Du kender sikkert, du kommer kørende ad en vej og støder på en vejchikane som gør, at du nu skal holde tilbage for en modkørende bil – i et kort øjeblik bliver du i tvivl om, hvorvidt du kan nå fobi chikanen eller ikke. Du vælger det sikre valg, nemlig at stoppe og hvad sker der så? Den bagvedkørende bilist overhaler dig sørme og er lige ved at kører ind i den modkørende bilist.

Har du også undret dig over den adfærd, som nogle trafikanter udviser ved vejchikaner, så er dette indlæg lige noget for dig. Jeg dykker kort ned i, hvad vejchikaner er for en størrelse samt kommer med min vurdering af, hvilken uhensigtsmæssig indvirkning vejchikanerne muligvis har på adfærden på vejen.

Læs mere